Plast - hård og blød

Sådan sorterer du plast - hård og blød:

  • Plastemballage fra sæbe, shampoo
  • Plastflasker fra drikkevarer
  • Plastbakker fra mad, frugt, take-away
  • Plastposer, plastsække
  • Plastfolier, slikposer

Plast kan være hård, blød eller sammensat. Sammesatte plasttyper kan allesammen afleveres som plast fx hård plastbakke med folielåg. Hvis plasten er sammensat med andre typer affald, fx mælkekartoner, kaffeposer, fødevarerkartoner - så skal du aflevere det som restaffald. Skumgummi, skumplast og cykelslanger er stadig restaffald. Skumplast kan du kende ved, at det er svampet, smuldrer eller knækker let.

Du kan søge i vores sorteringsABC for at se, om din plast hører til i plast-beholderen

Gå til sorteringsABC for boligforeninger

Gå til sorteringsABC for villaer og rækkehuse

Plast bliver til ny plast

Plast bliver samlet ind på Frederiksberg, sorteret i hård og blød plast, og sendt til genbrug. Plasten bliver vasket og kværnet, så den kan indgå i nye produkter af plast. I øjeblikket (2018) sender vi plasten til Alba i Braunschweig i Tyskland (sammen med andre kommuner). Over 75% af den plast vi afleverer til genbrug bliver brugt igen. Resten bliver brugt til energi. Det er desværre ikke alle typer emballage af plast, som er lavet til at blive brugt igen. 

Når du sorterer plast, er du med til at sikre, at vi kan bruge mest muligt af plasten igen, i stedet for at skulle lave ny plast af råolie.